Blodapelsin och ruccola sallad.

av pieandtaudiet

BildBild

Här har vi en av veckans luncher. En sallad med:

  • 1-2 fint skivade blodapelsiner
  • Alfagroddar
  • Isbergssallad
  • Ruccola sallad
  • Salladskål
  • Selleri tunnt skivad
  • 1/2 skivat äpple
  • skivad zucchini
  • 1 avokado
  • grovt hackade cashewnötter

Jag hade en dressing till med ca 2msk turkisk yoghurt och 2 tsk grön pesto, salt och peppar. Turkisk yoghurt är syrlig till smaken och gör sig väldigt bra till sallader. Grekisk yoghurt är även utmärkt till detta, så vitt jag förstått det är den något fastare, ännu syrligare, innehåller lite mer protein men är lika ”fet” som den turkiska. Båda tycker jag är mycket trevligare än vanlig (dessvärre) ofta sockrad yoghurt.

Annonser