Pizza Pie.

av pieandtaudiet

IMG_9365

IMG_9380

IMG_9382Vi provade att göra egna pizzor i helgen. De blev väldigt lyckade, och bättre rent näringsmässigt än en vanlig massproducerad pizza. Har nog inte ätit en köpepizza på ett år, och kommer nog inte att göra det i fortsättingen heller, efter detta lyckade degreceptet. Här är degreceptet (det räckte till fyra pizzor, degen kan förvaras i kylen om inte hela förbrukas direkt):

  • ca 8-9 dl vetemjöl (för mer nyttig deg kan en del, eller hela bytas mot dinkelmjöl)
  • 50 g jäst för matdegar
  • 1/2 rapsolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • salt

Smula ned jästen i det fingervarma vattnet. Se till så att jästen har löst sig. Blanda sedan ner övriga ingredienser; salt, olja och mjöl. Låt degen jäsa under en bakduk. Sedan är det bara att kavla ut den extremt tunt och på med fyllningen:

  • tomatsås (med passerade tomater, vitlök, lök, svartpeppar, salt, chilli och olivolja)
  • hyvlade zucchini bitar
  • färska championer
  • mozzarella ost
  • grön pesto
  • grovkrossade valnötter och solrosfrön

Sätt in i ugnen på 175 grader under 25-30 minuter. Servera med ruccola sallad till.

Annonser